Spring naar inhoud

Talentoscoop

In dit project ontwikkelen we een dienstverleningsmodel waarbij iedere social profit organisatie een single point of contact ( SPOC) heeft die de organisatievragen concreet maakt en verbindt met acties als rekruteren, werkplekleren, functiecreatie, het aan boord houden van personeel… .

Logo Talentoscoop
Logo Talentoscoop

De sociale sector heeft in Vlaanderen jaarlijks meer dan 46000 nieuwe werkkrachten nodig. Toch is de diversiteit aan werknemers binnen deze sector klein en zitten wij nog met een vrije lage werkzaamheidsgraad in België. Verso, De Werkplekarchitecten (Sterpunt Ondernemen) en GTB willen social profit managers ontzorgen in het tewerkstellen van personen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt op hun werkvloeren. Zij hebben hiertoe een dienstverleningsmodel ontwikkeld waarbij iedere social profit organisatie een single point of contact ( SPOC) heeft die de organisatievragen concreet maakt en verbindt met acties als rekruteren, werkplekleren, functiecreatie, het aan boord houden van personeel… . De uitvoering van deze acties gebeurt door een werkplekarchitect of een bemiddelaar van GTB samen met werkteams binnen de social profit organisatie.

In dit project staat het leren van elkaar centraal. Het thema is hoe wij de mindset van managers kunnen veranderen/versterken om in te zetten op diversiteit binnen hun organisatie. Dit leerpartnerschap bestaat uit de Corvinus University uit Boedapest, Inserta uit Spanje en het revalidatiecentrum CRPG uit Portugal. Het Europees Platform voor Rehabilitatie is facilitator van dit leerplatform en zal de resultaten ook binnen Europa verspreiden

Partners

GTB (promotor), Verso & Sterpunt Inclusief Ondernemen

Website Talentoscoop

Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Europees Sociaal Fonds.
oproep 392 transnationaliteit – projectnummer 7057

Totale projectsubsidie: 19.980€

Combinatielogo esf 0