Spring naar inhoud

Beroepsverkennende stage in ZOO Antwerpen

In school volgde Geoffrey de richting Dierenzorg. Met de stage bij ZOO Antwerpen wil hij ontdekken wat het takenpakket van een dierenverzorger in een dierentuin inhoudt. Voor ZOO Antwerpen was het hun eerste kennismaking met GTB. Dat vertelt Michelle De Leeuw, dierenverzorgster en stagebegeleidster van Geoffrey.

Binnen de categorie

Beroepsverkennende stage
ZOO Antwerpen

Hoe kwam ZOO Antwerpen in contact met GTB?

ZOO Antwerpen organiseert regelmatig stages in samenwerking met scholen, maar het is voor het eerst dat ze samenwerken met een organisatie die werkzoekenden ondersteunt. Sylvie van GTB contacteerde de HR-dienst voor een stage-aanvraag voor Geoffrey.

Hoe verliep de beroepsverkennende stage?

De grootste uitdaging zat hem in het vinden van een werkplek die tegemoet kwam aan de noden van Geoffrey: een rustige werkomgeving met collega’s die hem tijdens het werk kunnen begeleiden, duidelijke communicatie, goede afspraken, … Het Aquaforum (zeehonden en zeeleeuwen) bleek een perfecte omgeving te zijn. Sylvie had duidelijke doelstellingen voor ogen voor deze stage.

“We zijn blij dat we op deze manier konden bijdragen aan zijn verdere loopbaan.”

Michelle De Leeuw, stagebegeleidster van Geoffrey

Lees verder onder de foto:

Geoffrey aan de slag als dierenverzorger in ZOO Antwerpen
Geoffrey aan de slag als dierenverzorger in ZOO Antwerpen

Wat is de meerwaarde van de samenwerking met GTB?

Een beroepsverkennende stage is een opportuniteit om nieuwe, goede collega’s te vinden. De openheid over de verwachtingen apprecieerden we. Op die manier voelde de stage niet als een verplichting maar als een vrijblijvende samenwerking. ZOO Antwerpen is altijd bereid om mensen kansen te geven. Als er een potentiële werkkracht meedraait, moet het werkbaar zijn voor zowel de collega’s als voor de dieren. Op het einde van de dag moet het werk nog altijd gedaan zijn.


ZOO Antwerpen

  • 500 medewerkers
  • Vierde in 2019 de 175e verjaardag

Geoffrey

  • 21 jaar
  • getuigschrift Dierenzorg
  • wil aan de slag als dierenverzorger

Sylvie

  • Sinds 2019 bemiddelaar bij GTB
  • Opleiding communicatiemanagement

Ontdek de mogelijkheden voor uw onderneming.