Spring naar inhoud

Sylvie: Vreugdedansje toen ik hoorde dat ZOO Antwerpen een stage wilde organiseren

Sylvie werkte 5 jaar als Office Manager tot ze in september 2019 de stap zette naar een job als arbeidsbemiddelaar bij GTB.

Ik werkte bij verschillende bedrijven als Officer Manager, waarbij ook Human Resources een belangrijk onderdeel van mijn takenpakket was. Na 5 jaar wou ik een job waarin het menselijke aspect meer centraal stond. In die periode stootte ik op een vacature van GTB op de website van VDAB. Mijn echtgenoot raadde het me eerst af omdat ik geen sociaal-agogisch diploma heb maar ik waagde toch mijn kans. En zie, sinds september 2019 werk ik als arbeidsbemiddelaar bij GTB.

Job met een grote impact

Het is fantastisch om stap voor stap richting een job te werken met mensen. Je hebt als bemiddelaar ook echt impact op hun leven. Het gaat over mensen hun toekomst, ook financieel. Op mijn sollicitatiegesprek vertelden ze me dat bemiddelaars geen hulpverleners zijn maar soms zijn we dat wel natuurlijk. We bieden een luisterend oor aan onze klanten maar tegelijkertijd komt er zoveel meer bij kijken: wetgeving, contacten met bedrijven...

Geoffrey wil zijn dromen najagen

Toen ik Geoffrey voor het eerst ontmoette, merkte ik frustratie bij hem. Het ging te traag, hij wilde zijn dromen najagen en werken in bedrijven die dicht bij zijn persoonlijke interesses lagen. Omdat zijn interesses nogal specifiek zijn - pretparken, dieren en opera - is het niet evident voor hem om bij de juiste werkgevers terecht te komen. Daar moet ik als bemiddelaar het verschil voor hem maken door die contacten te leggen. Ik vond dat we moesten vertrekken vanuit zijn droom. Daarna zien we wel waar uiteindelijk uitkomen.

Vreugdedansje toen ik hoorde dat ZOO Antwerpen de stage wilde organiseren!

Sylvie Devolder, bemiddelaar

Lees verder onder de foto:

Sylvie, Geoffrey en Michèle

Beroepsverkennende stage als positieve ervaring

Geoffrey had vooral nood aan een positieve werkervaring. Een goed contact opbouwen met collega’s, maar ook aandacht hebben voor werktempo en communicatie; waren elementen die me ervan overtuigden om een beroepsverkennende stage voor te stellen.

Geoffrey’s ultieme droom is werken bij de ZOO Antwerpen. Kans is klein, dacht ik, dat we bij zo’n organisatie ooit voet aan wal krijgen. En toch: we mochten op kennismakingsgesprek. Wat was ik fier op Geoffrey, toen die met vlag en wimpel alle moeilijke vragen doorstond, op een rustige en doordachte manier. Niet veel later kreeg ik de bevestiging dat een stage mogelijk zou zijn.

ZOO Antwerpen zocht actief mee naar de juiste werkplek

Het was voor het eerst dat de ZOO met een organisatie als GTB zou samenwerken, dus namen ze bewust de tijd om voor Geoffrey de beste stageplek te vinden. Geoffrey had nood aan een rustig en stabiel team die hem de nodige ondersteuning op werkvlak zou kunnen bieden; maar ook een afdeling waar het werk fysiek niet te zwaar zou zijn. Na even wikken en wegen kwam het verlossende antwoord: Geoffrey mocht starten als dierenverzorger bij het Aquaforum.

Missie geslaagd!

Geoffrey gaf zich helemaal tijdens de stage. Ondanks de vele goede punten waren er ook enkele werkpunten, waardoor een job in de ZOO niet mogelijk bleek.

Ik ben erg enthousiast over dit traject: er volgde dan misschien geen tewerkstelling uit de stage, Geoffrey heeft wél zijn droomjob mogen beleven. Hij houdt er een fantastische ervaring en een versterkt zelfbeeld aan over. Dat zal hem in de nabije toekomst vast en zeker nieuwe kansen opleveren.

Sylvie

  • Sinds 2019 bemiddelaar bij GTB
  • Opleiding communicatiemanagement