Spring naar inhoud

Airvent: de juiste ingesteldheid belangrijker dan diploma

Over Airvent

Airvent uit Blankenberge werd 21 jaar geleden opgericht door Frederiek Draycott, een installateur van aircosystemen. Toen hij keer op keer lang moest wachten op onderdelen, startte hij zelf de productie van ventilatiematerialen. Ondertussen groeide het bedrijf uit tot een referentie in hun sector en heeft het 13 medewerkers in dienst. Sven Braem vertelt over de samenwerking met GTB.

Wie werkt zoal in het bedrijf?

Onze personeelsgroep is heel divers samengesteld. Zo hebben we twee werknemers uit Syrië en één uit Mongolië. Die laatste kwam letterlijk onze loods binnenfietsen om werk te vragen. Zo’n attitude hebben we graag. Veel belangrijker dan het diploma en ervaring, zijn is de juiste ingesteldheid van onze medewerkers. Ze moeten natuurlijk ook wat inzicht hebben, de rest leren we hen bij ons aan. We zijn wel veeleisend. Iedereen moet een beetje alles kunnen. Niemand wordt bij ons gespaard, maar anderzijds vinden we dan ook dat iedereen een kans moet krijgen.

Hoe leerde Airvent GTB kennen?

Op een bepaald moment hadden we een vacature openstaan waar we maar geen reactie op kregen. Het was een concullega uit Antwerpen die ons over GTB vertelde. Wij kenden het niet. Ik nam toen zelf contact op met Brenda, een arbeidsbemiddelaar bij GTB.

We sparen niemand maar tegelijkertijd moet iedereen ook een kans krijgen.

Sven Braem, Sales & Marketing

Wat deed GTB voor jullie?

Brenda bracht ons in contact met Thomas*. Toen hij pas gestart was, kwam ze verschillende keren langs op onze werkvloer om dit samen met ons te evalueren en bij te sturen. Ze zette ook haar schouders onder het dossier om aanpassingen aan werkomgeving te doen. Hij was namelijk doof.

Welke aanpassingen deden jullie voor Thomas?

Eigenlijk moesten we geen grote aanpassingen doen. Hij kon bijvoorbeeld goed liplezen. De zoektocht in het omgaan met de beperking van Thomas bracht ons heel wat positieve elementen bij. Noodzakelijke aanpassingen voor hem – zoals bijvoorbeeld extra verlichting op de heftruck of lichtsignalen op machines – maken het ook veiliger voor de collega’s.

De aanwerving van Thomas is uiteindelijk niet gelukt. Hoe komt dat?

We hebben hem veel kansen gegeven, ook met de hulp van Brenda, maar op een bepaald ogenblik moesten we concluderen dat het gewoon niet klikte met ons bedrijf. Aan de inspanningen van Brenda zal het alleszins niet gelegen hebben. Als ze morgen een geschikte kandidaat heeft, mag ze me onmiddellijk bellen.

(*Uit respect voor de betrokkene kozen we een fictieve naam)

Airvent

  • Opgericht in 1999
  • 13 medewerkers
  • Gevestigd in Blankenberge
  • www.airvent.be