Spring naar inhoud

Ben jij een kikker, prinses of koning?

Kent u het sprookje van de prinses die een kikker kust, waarna die op slag verandert in een knappe prins? In dat verhaal schuilt het antwoord op de centrale vraag die we in dit achtste werkschrift van GTB behandelen: wat kunnen we doen aan het feit dat stereotypen en vooroordelen nog steeds een grote invloed hebben op de werkzaamheid van mensen met een beperking?

In Beeldvorming vindt u de resultaten van eerder onderzoek naar vooroordelen en framing, maar ook interviews met inspirerende mensen en de neerslag van enkele boeiende lezingen die werden gehouden tijdens de rondetafel Beeldvorming rond personen met een arbeidshandicap op de werkvloer, die in 2019 georganiseerd werd door het overlegplatform Handicap, Chronische Ziekte en Arbeid.

Dit werkschrift biedt een verhelderende kijk op de manier waarop vooroordelen een rol spelen op onze arbeidsmarkt. We hopen dat het u zal inspireren om als jobcoach, bemiddelaar, docent, werkgever of werkzoekende zelf actief bij te dragen aan een krachtgerichte beeldvorming. Zo kunnen we samen bouwen aan een arbeidsmarkt vol onbeperkt talent.

Lees Werkschrift 8: Beeldvorming

Heb je liever een gedrukt exemplaar? Bezorg ons jouw adres en we sturen je een exemplaar per post.