Spring naar inhoud

Meer dan 300 DUO's actief op DUOday vandaag

Op de 11e editie van DUOday zijn ruim 300 DUO’s aan het werk in een 200-tal bedrijven en organisaties.

DUOday is een doe-dag. Op die dag vormen personen met een beperking of gezondheidsprobleem een DUO met een werknemer in een bedrijf. De werkzoekenden krijgen de kans om hun talenten te tonen en kunnen het beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit. Bedrijven en hun werknemers ontdekken de mogelijkheden van deze werkzoekenden en het dienstverleningsaanbod. Een win-win!

Lage werkzaamheidsgraad ondanks krapte

Deze actie blijft nodig. Dat vertelt Wannes Marivoet, coördinator DUOday: ”Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt is de werkzaamheidsgraad van mensen met een beperking of gezondheidsproblemen nog steeds 30% lager dan de gemiddelde Vlaamse beroepsactieve bevolking.”

Elkaar leren kennen is de eerste stap

DUOday wil meer aandacht voor de mogelijkheden van deze potentiële werkkrachten. Wannes Marivoet:” Een belangrijke voorwaarde om de mindset van werkgevers te veranderen, is het leren kennen en ontdekken van deze mensen. Werkgevers maken niet alleen kennis met de – vaak verborgen – competenties van de werkzoekenden, maar ook met de ondersteunings- en aanwervingsmogelijkheden. Dat is de kracht van DUOday.”

Ga naar de website van DUOday

Onbeperkt Ondernemen

Onbeperkt ondernemen helpt je focussen op wat mensen wél kunnen... door er gewoon aan te beginnen. We verzamelden 9 heel concrete tips om van jouw onderneming een (nog) inclusievere werkomgeving te maken.