Spring naar inhoud

Op weg naar werk

Tips en tricks voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid

30/04/2024 in Ieper

Programma

deel 1: Verhalen van mensen

Over de stap naar en de weg tijdens een tewerkstelling vanuit verschillende perspectieven

 • Leonie
  Na een lang maar zeer waardevol hersteltraject afgelegd te hebben in het Heilig Hart ziekenhuis werd ik doorverwezen naar GTB. Daar ging ik samen met mijn GTB-bemiddelaar op zoek naar wat een volgende stap kon zijn naar tewerkstelling toe. Zo kwam ik terecht in het programma Op-Stap bij emino waar er op zoek werd gegaan waar mijn krachten liggen en hoe ik deze kan inzetten op latere tewerkstellingen. Ik kreeg de kans om stage te lopen als ervaringswerker binnen Hedera. Deze stage gecombineerd met het vrijwillig ervaringswerk die ik in het Heilig Hart deed, vormden een mooie basis om na een sollicitatieprocedure ook effectief aan de slag te gaan als betaalde ervaringswerker.
 • Kelly
  Tijdens de coronaperiode beleefde ik mijn eerste depressie, na acht maanden thuis te hebben doorgebracht, keerde ik progressief terug naar het arbeidsveld. Besloten om van werk te veranderen, tekende ik een nieuw contract. Echter, net voor de start van mijn nieuwe baan, werd ik opnieuw overvallen door een depressie en intense angsten. Mijn mentale ontspanning was volledig verdwenen en negatieve gedachten beheersten mijn geest. Uiteindelijk koos ik ervoor om mezelf op te laten nemen in het psychiatrisch ziekenhuis van Ieper.
  Na vier maanden verblijf in het ziekenhuis stapte ik over naar dagopname, met een verwachte duur van ongeveer één jaar. Gedurende mijn opname werd ik voorgesteld aan Hedera, een jobcoach, die me snel in contact bracht met GTB. Daar wezen ze me op het starterslabo. Aangezien het altijd al mijn wens was geweest om een zelfstandige activiteit te ontplooien, bood het starterslabo mij de mogelijkheid om in 18 maanden mijn droom te realiseren, naast het ontvangen van een uitkering van de CM.
  Momenteel ben ik al zes maanden verder, en langzaam maar zeker stroomt er steeds meer werk binnen.
 • Virginie
  Eerst ben ik in opname geweest in Heilig Hart Ieper. Na dit traject van 1,5 jaar ben ik in begeleiding gegaan bij Hedera Ieper. Na daar nog eens 1,5 jaar heb ik zelf gekozen om mijn weg naar werk verder te zetten in Stuurkracht 2, waar ik terug zin kreeg om te werken en structuur op te bouwen in mijn dagen. Wat volgt dat zien we wel 😉.
 • Benjamin
  Als kind was ik gefascineerd door het orgelinstrument. Hier is mijn droomjob -organist- ontstaan. Na een erg hobbelig parcours en met veel doorzettingsvermogen, kon ik mijn droomjob uitvoeren: organist in de kathedraal. Ik ben al heel mijn leven op zoek naar mezelf. Al altijd had ik het gevoel anders te zijn. Hieruit is de diagnose ASS en ADD onlangs op mijn pad gekomen
 • Heidi
  Na mijn opname -waarin ik gewerkt heb aan mijn verslaving- koos ik ervoor om terug te gaan naar mijn huidig werk in een magazijn. Iedere dag heeft er zijn ups en downs, maar ik probeer van iedere een goeie dag te maken. Daarnaast startte ik vrijwilligerswerk op waarin ik veel sociale contacten heb, me goed voel en iets waardevol kan doen. Mijn werk geeft mij zekerheid en mijn vrijwilligerswerk geeft mij voldoening.

deel 2: keuzeprogramma

 • Oefensollicitatiegesprek afgenomen door een gepaste werkgever van jouw top 3 beroepskeuzes en met feedback.
 • Interactieve voorstelling over het ruime thema ‘werk en psychische kwetsbaarheid’: Tips, tricks en weetjes rond sollicitatiegesprekken, kansen op de arbeidsmarkt e.a.

Praktisch

30/04/2024 - 13:30-16:00

Je bent welkom vanaf 13u in Het Perron, De Maarschalk Fochlaan 1, 8900 Ieper

Deelnemen

Ik wil graag luisteren naar *
In het tweede deel wil ik *
Ik neem deel aan de voorbereiding op 24/4/24, 9u bij GTB (Esplanade 6, 8900 Ieper) (CV en motivatiebrief maken/updaten, hoe antwoord ik op moeilijke vragen, enz.) *