Spring naar inhoud

Mike: natuursteenbewerker bij Brandt

Binnen de categorie

Natuursteenbewerker

Wie is Mike?

Mike is 38 jaar en was meer dan 10 jaar werkloos. Door een samenloop van omstandigheden liep er op een bepaald ogenblik veel mis en verloor hij zijn werk. Sinds kort werkt hij elke vrijdag als natuursteenbewerker bij Brandt Natuursteen in Beernem.

Hoe kwam hij in contact met GTB?

In 2014 kwam Mike een eerste keer bij GTB. Hij deed een paar stages maar volhouden lukte niet. Hij schreef zich nadien wel in als vrijwilliger in een fietsenatelier. Toen dat een tijdje goed liep, begon hij terug te denken aan betaald werk. Op die manier kwam hij vorig jaar bij Nathalie van GTB terecht.

Het was voor mij zo belangrijk om te voelen dat er iemand was die achter mij stond.

Mike

Wat betekende GTB voor hem?

Het allerbelangrijkste voor Mike: GTB liet hem zijn eigen keuzes maken. Het ging niet over wel of niet capabel zijn; Nathalie liet hem voelen dat er een middenweg was. Ze liet hem ook enkele beroepstesten doen, ze bezochten samen uitzendkantoren en gingen solliciteren bij Brandt. Toen hij daar startte, hielp ze hem om het papierwerk in orde te brengen.

Wat houdt zijn job in?

Mike werkt elke vrijdag bij Brandt. Jos, een van de zaakvoerders, leidt hem op. Soms werken ze in het atelier: natuursteen polieren, zagen, kuisen, plaatsen, … Een andere keer gaan ze op verplaatsing om een keukenblad te plaatsen of grafzerken te reinigen.

Hoe kijkt hij naar de toekomst?

Zijn zelfbeeld groeit door te gaan werken. Hij werkt nu één dag per week bij Brandt en twee dagen in het fietsenatelier. Het mag in de toekomst gerust wat meer zijn voor hem maar hij pakt het stap voor stap aan.


Benieuwd hoe de werkgever dit beleefd heeft?

Mike

  • 38 jaar
  • was meer dan 10 jaar werkloos
  • werkt sinds kort als natuursteenbewerker bij Brandt

Brandt Natuursteen

  • familiebedrijf
  • opgericht in 1966

Wat is jouw verhaal?

Interesse om met ons samen te werken? Neem contact met ons op en we kijken voor een aanpak op jouw maat.