Spring naar inhoud

Natuursteenbedrijf Brandt

Binnen de categorie

Natuursteenbewerker VOP

Brandt Natuursteen

Natuursteenbedrijf Brandt werd opgericht in 1966 en bewerkt natuursteen tot portieken, vensterbanken, grafzerken, keukenwerkbladen en andere toepassingen. Mieke Brandt leidt het bedrijf samen met haar 2 broers.

Wat doet GTB voor Brandt?

De afgelopen 24 maanden kreeg het bedrijf de ene interim na de andere. Die gingen snel weer weg of werden na een tijdje ziek. Nathalie van GTB belde hen op een moment dat ze met de handen in het haar zaten. Ze stelde hen Mike voor.

Nathalie hielp het bedrijf om de juiste documenten in orde brengen. In het begin ging ze heel geregeld langs om de start van de tewerkstelling te evalueren. Nu belt ze hen af en toe nog eens om te horen hoe het gaat.

Van iedereen die de afgelopen 24 maanden bij ons voorbijkwam, is Mike het beste wat ons overkwam.

Mieke Brandt

Was de aanwerving van Mike een evidente keuze?

Mike ging er samen met Nathalie solliciteren. Het viel hen onmiddellijk op dat hij veel interesse toonde in het atelier. Jos, een van de zaakvoerders, zag het snel zitten om hem een kans te geven.

Hoe verliep de integratie van Mike?

Jos leidt Mike op. In het begin was hij zenuwachtig en had hij schrik om iets verkeerd te doen. Zijn hulp betekent nochtans veel voor het bedrijf. Als de twee broers samen een plaatsing moeten doen, is er anders niemand meer in het atelier. Jos schikt nu zijn werk naar de komst van Mike zodat dit minder een probleem vormt.

Hoe belangrijk zijn loonkostsubsidies voor het bedrijf?

De aanwerving van Mike vergt extra aandacht. Zo geven ze hem niet alle taken tegelijkertijd maar werken ze stap voor stap met hem. Mike werkt ook niet 8u aan een stuk aan 100%. De subsidies zijn belangrijk voor het familiebedrijf, anders zouden ze er niet aan uit geraken.


Benieuwd hoe de werkzoekende dit beleefd heeft?

Brandt Natuursteen

  • familiebedrijf
  • opgericht in 1966

Mike

  • 38 jaar
  • was meer dan 10 jaar werkloos
  • werkt sinds kort als natuursteenbewerker bij Brandt

Ontdek de mogelijkheden voor uw onderneming.