Spring naar inhoud

Jessica: Een individuele Beroepsopleiding als Office Assistant bij Upstream

Binnen de categorie

IBO office assistant

Wie is Jessica?

Jessica is afgestudeerd in de richting Kantoor en Logistiek. Voor ze bij Upstream begon, werkte ze twee maanden in een magazijn. Maar dat werk bleek fysiek te zwaar. Jessica is geboren zonder linkerhand.

Wat houdt haar job precies in?

Bij Upstream verzorgt Jessica de agendaplanning van de zaakvoerder. Verder beheert ze mee de socialemediakanalen van het bedrijf en bereidt ze commerciële mailings voor.

Hoe is ze bij Upstream terechtgekomen?

Oorspronkelijk wou Jessica verkoopster worden een winkel, maar dat bleek wegens haar beperking niet zo eenvoudig. Samen met Lilit van GTB botste ze op de oproep van Upstream: daar zochten ze een stagiaire voor de functie van office assistant. Jessica trok haar stoute schoenen aan en ging op kennismakingsgesprek. Lilit ondersteunde haar in de verschillende stappen die ze moest zetten. Uiteindelijk wist ze met haar motivatie en werklust de zaakvoerder te overtuigen.

Zowel Koen als Lilit hebben het beste voor met mij. Dat geeft mij veel vertrouwen.

Jessica

Wat deed GTB voor Jessica?

Jessica klopte bij GTB aan omdat ze niet goed wist waar ze kon werken. Op aanraden van haar bemiddelaar Hannelore nam ze eerst deel aan een versterkende actie Solliciteren. Dat is een korte reeks workshops in kleine groep.

Omwille van de fysieke beperking schakelde Hannelore haar collega Lilit van het Medisch Ergonomisch Team (MET) in. Zij ging op zoek naar een goede combinatie tussen Jessica’s interesses en haar fysieke mogelijkheden.
De beroepsverkennende stage bij Upstream was een eerste belangrijke stap. Lilit ging geregeld bij Jessica langs om waar nodig tips en ondersteuning te geven bij eventuele aanpassingen aan de werkomgeving. De stage bleek een succes, ook voor de werkgever. En dus kwam de volgende stap: een Individuele Beroepsopleiding (IBO), waarin Jessica nu verder de kneepjes van het vak leert. Als alles goed gaat, wil Upstream haar na afloop van de IBO aanwerven.


Jessica

  • 22 jaar
  • afgestudeerd in de richting Kantoor en Logistiek

Upstream

  • opgericht door Koen De Moortel
  • bedrijfscursussen en -trainingen
  • www.up-stream.be

Lilit Soghomonyan

  • ergotherapeute
  • werkt 4 jaar bij GTB
  • actief in het Medisch-Ergonomisch Team (MET)