Spring naar inhoud

Upstream: Jessica bloeide helemaal open

Upstream, gevestigd in Hasselt, geeft bedrijfscursussen en trainingen aan medewerkers in doorgroeifuncties. Koen De Moortel richtte de onderneming anderhalf jaar geleden op. Lilit van GTB nam contact met hem op toen Upstream een stageplaats openstelde.

Binnen de categorie

IBO office assistant

Waarom stelde Upstream deze stageplaats open?

In een kleine onderneming wisselen de verkoop en de zogenaamde ‘productie’ elkaar sterk af. Als ik een training geef, kan ik geen nieuwe klanten zoeken. Die schommelingen wou ik opvangen door iemand in dienst te nemen die voorbereidend commercieel werk kon doen: mailings klaarzetten, onze sociale media beheren, agendaplanning ...

Hoe leerde je Jessica kennen?

Lilit, die als bemiddelaar bij GTB werkt, zag onze oproep voor een stagiair. Zij stelde ons Jessica voor. Ik heb haar toen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Bij dat eerste contact viel me op dat Jessica een heel introvert persoon is. Maar dat schrok me niet af. Integendeel, ik zag er de voordelen van in. Jessica is plichtsgetrouw en eerlijk. En dat ik zelf heel extravert ben, maakt dat we complementair zijn aan elkaar!

Jessica heeft maar een hand. So what? Het hindert haar niet in haar werk.

Koen De Moortel

En haar beperking?

Het feit dat Jessica maar één hand heeft, is eigenlijk nooit een issue geweest. Het hindert haar ook niet in haar werk. Veel meer valt daar niet over te zeggen. Als we er toch eens over spreken, doen we dat met de nodige humor.

Wat zijn de succesfactoren?

We hebben het geluk dat we een gebouw delen met een zusterbedrijf. Zo zit Jessica nooit alleen; die andere medewerkers nemen haar op sleeptouw. Daarnaast zijn we allemaal bijzonder toegewijd, en tegelijk nemen we onszelf niet al te serieus. Dat alles heeft Jessica geholpen om zich hier snel thuis te voelen.

Wat zijn de verdere mogelijkheden voor Jessica bij Upstream?

We waren zo tevreden over de beroepsverkennende stage dat we nu een Individuele Beroepsopleiding (IBO) gestart zijn. Zo kunnen we een opleidingstraject op maat afwerken. Daarna willen we Jessica aanwerven.


Upstream

  • opgericht door Koen De Moortel
  • bedrijfscursussen en -trainingen
  • www.up-stream.be

Jessica

  • 22 jaar
  • afgestudeerd in de richting Kantoor en Logistiek

Lilit Soghomonyan

  • ergotherapeute
  • werkt 4 jaar bij GTB
  • actief in het Medisch-Ergonomisch Team (MET)