Wat is een transitietraject?
Een transitietraject is helemaal op maat van de jongeren. Hun mogelijkheden, talenten en aanwezige drempels vormen ons vertrekpunt.
Samen onderzoeken we welke plaats de jongere wil en kan opnemen op de huidige arbeidsmarkt. We gaan aan de slag met een krachtgerichte aanpak en zetten vragen als “Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat is mijn volgende stap richting werk” centraal. We versterken daarbij hun motivatie en verhogen hun inzichten. Daarnaast krijgen jongeren informatie op maat over deze vervolgstappen.
Kortom, we verzamelen én versterken wat al goed werkt en baseren ons hierbij tevens op de input vanuit het schoolteam en het netwerk van de jongere. Dit zetten we vervolgens om in concrete ideeën waarmee jongeren hun toekomst verder vorm kunnen geven.
Welke jongeren kunnen er gebruik van maken?
Onze transitietrajecten zijn bedoeld voor jongeren met een (vermoeden van) arbeidsbeperking die nood hebben aan extra ondersteuning bij de overgang van school naar de arbeidsmarkt. Jongeren uit het hele onderwijsveld zijn vanaf het laatste half jaar van hun schoolloopbaan welkom.
Wat na het transitietraject?
Het transitietraject eindigt op het einde van het schooljaar of wanneer de jongere stopt met school. GTB zorgt voor een naadloze overdracht naar VDAB, gezien VDAB het best geplaatst is om samen met de jongere de meest passende vervolgacties richting een duurzame tewerkstelling te bepalen.
Heb je een vraag of wil je een leerling/student aanmelden?
Vul het aanmeldingsformulier in en stuur het naar één van onze contactpersonen. Ook met je vragen kan je bij hen terecht.
- West-Vlaanderen: Thijs Vroman
- Oost-Vlaanderen: Marijke Boone of Kim Frans
- Antwerpen: Sandra Binck of Tinne Steeman
- Vlaams-Brabant: Ilse Nolmans
- Limburg: Jana Van Put of Michèle Ceulemants
Downloads
- onze folder
- het aanmeldingsformulier