Spring naar inhoud

I know how

Werkbehoud en re-integratie versterken van werknemers met kanker

Een model van jobcoaching voor werknemers met kanker

Enerzijds creëren we samen met belanghebbenden en eindgebruikers een geoptimaliseerd model voor jobcoaching. De inhoud van dat model zal gebaseerd zijn op:

  • studiebezoeken aan bestaande good practices uit het 2 Zeeëngebied (bijvoorbeeld het Rentree-model van Emino (BE), het holistische model van Sara Lee Trust (VK), Het business consultant-model als go- between (NL) en processen waarbij patiëntexperts (FR) betrokken zijn;
  • interviews met jobcoaches en werknemers over hun ondersteuningsbehoeften en noden bij de terugkeer naar werk.

Dit nieuw model verzamelt de sterke punten van de verschillende goede praktijken, en kan worden aangepast aan de land-specifieke context. Het geoptimaliseerde model voor jobcoaching wordt getest door minimaal 160 werknemers met kanker.

Anderzijds ontwikkelen we een trainingsprogramma om jobcoaches te trainen in het gebruik van het nieuwe model. De jobcoaches kunnen professionals, vrijwilligers of patiëntexperts (met bewezen expertise op het gebied van coaching) zijn. Het is niet de bedoeling dat I-Know-How een nieuwe dienstverlening wordt maar dat de bestaande actoren hun dienstverlening optimaliseren dankzij het trainingsprogramma.

Partners

Artevelde Hogeschool (promotor), Sterpunt-ondernemen, planbureau Zeeland Nl, univ. Toegepaste wet. Zeeland NL, Sarah Lee Trust UK, Centre Oscar Lambret Fr, MEL (Lille) Fr

Duurtijd

1 apr. 2019 tot 30 sep. 2022

Dit project wordt gefinancierd door het Interreg 2 Zeeën-programma. De totale projectkost bedraagt 445 085,6 euro waarvan 267 048,96 euro door Interreg wordt gefinancierd. Provincie Oost-Vlaanderen voorziet een tussenkomst van 44.508 euro.