Spring naar inhoud

Start To Can

Heel wat jongeren doorlopen vlekkeloos hun schoolloopbaan en gaan met een diploma onder de arm aan het werk. Een minderheid dreigt echter vroegtijdig de schoolbanken te verlaten en vindt moeilijker aansluiting op de arbeidsmarkt. Met ‘Start to can’ helpen we hen zelf hun toekomst uit te tekenen.

""

Start To Can is een online tool waarin jongeren met 7 levensdomeinen aan de slag kunnen: werk, opleiding, gezondheid, relaties, vrije tijd, financiën, wonen.

Per domein brengen de jongeren in kaart wie hen erbij kunnen ondersteunen en krijgen ze 3 categorieën te zien: Ik wil, ik kan, ik doe. Elke categorie bevat opdrachten.

Via het eigen profiel krijgen de jongeren een overzicht van het sociaal netwerk en de geplande activiteiten om hun doelen te verwezenlijken.

Aan de slag met Start To Can

Wil jij in jouw school aan de slag met Start To Can? Dankzij de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) hebben we een tijdelijk en exclusief aanbod voor scholen die actief inzetten op de transitie van onderwijs naar werk. We reken enkel een administratieve kost van slechts 50€ (excl. BTW) aan per school.

Inbegrepen:

  • Onbeperkt gebruik van Start To Can tot 30/06/2023
  • Toegang tot webinars over Nieuwe Autoriteit & Krachtgericht Coachen en het gebruik van Start to Can
  • Coachingshandboek en technische handleiding over de tool
  • Intervisie over coachende gespreksvoering voor max. 2 leerkrachten/begeleiders

Partners

GTB (promotor), formele partners UCLL, Pulso-Europe NV, Universiteit van Lapland, informele partner Flagship form School to Work, Zweedse vereniging voor steden en gemeenten als opdrachthouder

Duurtijd

1 okt. 2018 tot 30 sep. 2021

Start To Can gebruiken

Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Europees Sociaal Fonds.

Oproep 409 transnationaliteit: projectnummer 7427

Totale projectsubsidie: 259.765€