Spring naar inhoud

Start To Can

Start to can is een Europees project waarin verschillende organisaties kennis over en ervaringen met dreiging op schooluitval en een moeizame aansluiting met de arbeidsmarkt met elkaar uitwisselen. Ze werken ook samen aan een innovatieve e-tool om jongeren te motiveren.

Moeilijke aansluiting op de arbeidsmarkt

Heel wat jongeren verlaten vroegtijdig de schoolbanken en vinden moeilijk aansluiting op de arbeidsmarkt. Het project Start to can wil jongeren in kwetsbare situaties aanmoedigen en helpen hun dromen om te zetten in zinvolle acties naar werk, hun beroepsvaardigheden te ontwikkelen om zo de overgang naar de arbeidsmarkt vlotter te maken.

Verwachte resultaten

Het project verzamelt succesvolle methodieken en inzichten voor professionals die met jongeren werken en organiseert hierover events. Daarnaast werken de deelnemende organisaties ook samen aan een online toepassing waarmee jongeren zelf aan de slag kunnen. Bijzonder aan dit laatste is dat de jongeren zelf nauw betrokken worden bij de ontwikkeling van deze toepassing.

Europese samenwerking

Start to can is een samenwerking van organisaties uit verschillende Europese landen: formele partners UCLL, Pulso-Europe NV, Universiteit van Lapland, informele partner Flagship from School to Work metZweedse vereniging voor steden en gemeenten als opdrachthouder. Het wordt gerealiseerd met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Partners

GTB (promotor), formele partners UCLL, Pulso-Europe NV, Universiteit van Lapland, informele partner Flagship form School to Work, Zweedse vereniging voor steden en gemeenten als opdrachthouder

Duurtijd

1 okt. 2018 tot 30 sep. 2021

Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Europees Sociaal Fonds.

Oproep 409 transnationaliteit: projectnummer 7427

Totale projectsubsidie: 259.765€

Combinatielogo esf 0